Konfiguracja treści block 1/2/3 i stworzenie block 4

Podziel się z innymi nieoficjalnymi poradnikami i modyfikacjami ClassiPress'a.
Podziękował: 11 razy

Konfiguracja treści block 1/2/3 i stworzenie block 4

Postprzez celnik » 18 sty 2014, o 11:30

Witam Was po długiej przerwie i składam najserdeczniejsze życzenia noworoczne.

Po długiej przerwie wróciłem do zabawy z classipressem i mam dwie poważne zagadki, które nastręczają mi wiele trudności. Szukałem dobrej solucji, ale nie znalazłem nic precyzyjnego. Rozwiązanie tych zagadek zapewne przyda się wielu osobom pracujących na classipressie.

Rzecz ma się lokalnego serwisu informującego o wydarzeniach rozrywkowych, istotne są tutaj daty i funkcje z nimi związane.

W załączniku jest screen obrazujący to, co chciałbym osiągnąć.

1. Chciałbym, aby w tzw. blokach (tych 3 zakładkach pod stroną kategorii) - przy dacie dodania wpisu (wydarzenia) wyświetlane były treści pól wypełnianych podczas dodawania wpisu - miejsce wydarzenia, data wydarzenia, godzina wydarzenia. Znacie skrypt, który uruchomi wyświetlanie określonych pól?

2. Chciałbym stworzyć blok 4 (na screenie najbliższe wydarzenia), to raczej trudne nie jest. Problem rodzi się w chwili, kiedy chciałbym, aby wyświetlał on wydarzenia w kolejności od najbliższego do najdalszego. Ocena musiałaby być dokonywana na podstawie dat zamieszczonych w polach podczas dodawania wydarzeń.

Czarna magia! Może ktoś wie jak to zrobić?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Podziękował: 44 razy

Re: Konfiguracja treści block 1/2/3 i stworzenie block 4

Postprzez pAWEŁ » 20 sty 2014, o 17:20

Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem aby zobaczyć odpowiedzi. Dołącz do nas!

Podziękował: 11 razy

Re: Konfiguracja treści block 1/2/3 i stworzenie block 4

Postprzez celnik » 23 sty 2014, o 00:14

Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem aby zobaczyć odpowiedzi. Dołącz do nas!

Powrót do ClassiPress - Modyfikacje & Poradniki