SEO

Jeśli masz ogólne problemy z ClassiPress'em, opublikuj tutaj swoje pytania.
Podziękował: 7 razy

SEO

Postprzez radzikh » 25 sty 2013, o 14:55

Witam.

Używam: Wersja ClassiPress 3.2.1 i Wersja WordPress 3.5

Mam pytanie odnośnie ogólnych możliwości całego szablonu pod kątem SEO, czy jest on samo wystarczalny jeżeli chodzi o generowanie odpowiednich tytułów, meta name="description", <meta name="keywords" dla strony głównej i poszczególnych ogłoszeń...
Czy należy przynajmniej dla strony głównej, w głównym pliku(index) dopisać je ręcznie?
Zainstalowałem wtyczkę "WordPress SEO" niby ma jakieś możliwość, jednak odnoszę wrażenie jest gorzej niż było lub przynajmniej w wielu przypadkach nic z niej nie wynika - może należy zainstalować inną?
Jestem przyzwyczajony do robienia stron w HTML, gdzie efekty dla przeglądarek są dużo lepsze, a strony szybko po odpowiednich zabiegach stają się dla nich doskonale widoczne...
Może po prostu ten szablon jest tak napisany, że nie trzeba nic robić, wpisywać czy instalować???
Mój problem wynika głównie z banalnej sytuacji, że google nie wyrzuca mojej strony w pierwszych wynikach wyszukiwania, po wpisaniu nazwy własnej serwisu - problem z pozoru banalny(ale o czym mowa dalej, skoro to już jest problem dla google), jednak po postawieniu serwisu na starej domenie, dodaniu jej do indeksowania i uzupełnieniu treścią, nie powinno to mieć miejsca....

Bardzo poproszę chociaż o ogólne wskazówki, jakie możliwość mają te szablony pod kątem SEO - bo z teorii /opisu wynika, że są idealnie przystosowane... ;)

Administrator
Podziękował: 24 razy

Re: SEO

Postprzez meloniq » 25 sty 2013, o 16:19

Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem aby zobaczyć odpowiedzi. Dołącz do nas!
Bramki płatności: Skrill, Dotpay, PayU, Przelewy24, Transferuj

Podziękował: 7 razy

Re: SEO

Postprzez radzikh » 25 sty 2013, o 16:26

Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem aby zobaczyć odpowiedzi. Dołącz do nas!

Powrót do ClassiPress - Pytania & Problemy