Usunięcie z zakładki "Najnowsze" ogłoszeń "Wygasłych"

Jeśli masz ogólne problemy z ClassiPress'em, opublikuj tutaj swoje pytania.
Podziękował: 4 razy

Usunięcie z zakładki "Najnowsze" ogłoszeń "Wygasłych"

Postprzez sebruk » 8 lut 2013, o 17:59

Witam,
szukałem, ale nie znalazłem na oficjalnym forum Appthemes potrzebnych informacji. Chciałbym zapytać jak usuwać z "menu Kategorie" oraz "zakładki Najnowsze", ogłoszenia o statusie "Wygasło". Wiem, że mogę po prostu zmienić takie ogłoszenie na SZKIC ale wówczas zniknie ono ze strony. A chciałbym, aby było widoczne na przykład po "Tagach" lub gdy użytkownik wejdzie w kategorię ale nie z poziomu MENU tylko np. poprzez bezpośrednie wpisanie adresu strony np. "jakas-strona.pl/kategoria/cos/wygasle-ogloszenie". Chodzi mi po prostu o archiwizowanie ogłoszeń, ale tak by znikały tylko z zakładki "Najnowsze/Popularne/Losowe" ze strony głównej oraz "Rozwijanego menu Kategorii".
Spodziewam się, że pewnie trzeba dodać exclude=numer-kategorii lub exclude=numer-taxonomii-odpowiedzialnej-za-status-wygasania. Nie jestem jednak na tyle biegły w CP, aby wiedzieć, gdzie dokładnie to zrobić.
Próbowałem zmieniać coś w theme-functions.php linie od 1638-1655, ale bez skutku.

Chodzi o coś podobnego do:
http://forums.appthemes.com/remove-cate ... ory-17500/
oraz
http://forums.appthemes.com/excluding-c ... own-38122/

Proszę o pomoc. Pozdrawiam i dziękuję.
Gazeta Lublin codziennie!

Administrator
Podziękował: 24 razy

Re: Usunięcie z zakładki "Najnowsze" ogłoszeń "Wygasłych"

Postprzez meloniq » 8 lut 2013, o 22:18

Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem aby zobaczyć odpowiedzi. Dołącz do nas!
Bramki płatności: Skrill, Dotpay, PayU, Przelewy24, Transferuj

Powrót do ClassiPress - Pytania & Problemy